Gratis verzending vanaf € 50!

Ons verhaal

Gamlin gunt iedereen de euforie van een 180. Door te werken naar de juiste worp. Door meer plezier te beleven. Door te leren uit missers. Door focus en vertrouwen. En ook, door de juiste pijl. Ga op ontdekkingsreis naar jouw ultiem dartsplezier.

jeroen

‘The Bull’ Jeroen uit het graafschap Loon kreeg de pijl met de paplepel ingegoten. De legende wil dat hij één van de eerste afstammelingen is van Brian Gamlin. Of dat waar is? Daar zijn we tot op heden zelf nog niet achter gekomen.

Feit is dat hij blindelings de triples weet te vinden. Zijn grote voorbeeld? Niet Gerwyn, Peter of Gary. Nog minder Joe of Kim. Maar het is zijn vader die in de jaren ’80 al furore maakte in de Belgische darts liga.

martijn

‘Sniper’ Martijn, a.k.a. Marty uit Sun Courts zal je zelden zonder pijlen bij de hand tegen het lijf lopen. Zijn motto is dan ook: eat, sleep and play Darts.

Hij is wellicht het opkomende talent binnen het team. Of dat in darts is, dat moet de toekomst nog uitwijzen … maar je zou hem kunnen zien als de kruising tussen Dimitri & Dirk. Zacht als het kan, hard als het moet.

wesley

‘Dutchman’ Wesley heeft z’n roots mee als voedingsbodem voor wereldtoppers in het darts. Hij goochelt met code en is een echte afwerker. Dat mag je letterlijk en figuurlijk nemen. Altijd bij de les als het om de knikkers gaat.

De eerste triple 20 of de laatste double. Hij is op post. Gaat mee op de vibes van Sweet Caroline en leerde als kleuter al werpen op basis van YouTube filmpjes. Autodidact.

yoeri

‘Hole in the Wall’ Yoeri. Een rookie als het op pijlen werpen aankomt. Heeft nog veel werk aan techniek, snelheid, keuze van pijlen, inzicht … kortom: aan alles. Maar we denken wel een talent in deze jongeman te zien. We hebben speciaal voor hem onze academy in het leven geroepen.

Waagt hij zich niet aan de oche om het leven van zijn omstaanders te sparen? Dan geniet hij even hard van de sfeer ernaast. Ook met een triple in de hand is alles all Wright!

brian gamlin

En tot slot … Brian Gamlin. De grondlegger van de hedendaagse darts. Hij bedacht namelijk de nummering op het bord. Door naast elk hoog getal twee lagere getallen te plaatsen, wordt de factor van geluk een pak kleiner en wint doorgaans de speler met de beste techniek. Al zullen spelers met veel geluk anders beweren (je weet ongetwijfeld over wie we het hebben).

Helaas voor Brian overleed hij in 1903 voor hij een patent kon leggen op één van de meest ingrijpende veranderingen in darts. Zonder hem was darts waarschijnlijk nooit zo populair geworden. Wat je hier ziet, leest en voelt is een ode aan deze belangrijke man.

ga voor het ultieme darts plezier